середа, 14 березня 2018 р.

Кухонний набір - прикраса та користь


На уроці трудового навчання вчитель дав нам завдання виготовити кухонний набір.Ми вирішили виготовити кухонний набір із трьох кухонних дощок, але ми вирішили дізнатися для чого його використовують.Цю інформацію ми знайшли в інтернеті. Був використаний сайт:  elibrary.kubg.edu.ua/1667/1/N_Borynets_TN_9_IPPO.pdf
         Завжди вважалося, що кухонні дошки повинні бути дерев'яними.
• І дійсно, більшість виробів з тіста обробляється тільки на дерев'яній дошці. Оптимальний розмір обробної дошки для тесту 50х75 см. Дерево м'яко, пружно і пластично, ніж допомагає розгортати тісто.
• Для оброблення овочів і м'яса, так само традиційно використовувалися дерев'яні обробні дошки.
Але у них є кілька незручностей:
- з плином часу та частина дошки, на якій частіше ріжуть (зазвичай це середина) стає увігнутою;
- в той же час, дерево не дуже гігієнічно, воно вбирає сік овочів і фруктів (разом з їх кольором) і містити в чистоті дерев'яну дошку, як і іншу дерев'яну кухонне начиння складно. Їх необхідно обшпарювати окропом до і після роботи, зчищати гострим ножем, а в посудомийну машину завантажувати будь-які дерев'яні предмети не рекомендується, так як від миючих засобів, що застосовуються в машинах, дерево псується;
- тому для оброблення овочів і, тим більше м'яса, дуже гарні обробні дошки зі спеціального скла. Вони дуже добре миються (навіть в посудомийній машині), не ламаються і не б'ються. На них можна навіть відбивати м'ясо. Єдиний їхній недолік - звук, який видає ніж, стикаючись з ними. Але і до цього можна пристосуватися;
- пластмасові обробні дошки теж хороші, але вони, як і дерев'яні, стираються в середині, там, де частіше ріжуть. (Зате є привід поміняти їх на нові). Як скляні, так і пластмасові обробні дошки бувають різнокольоровими, що робить кухню ошатною і дозволяє не плутати дошку для оброблення сирого м'яса з дошкою для овочів.
• Для нарізки хліба разом зі спеціальним ножем придумали дошку, що має піддон, в який зсипаються крихти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.